FENILPRO  innehåller

MSM

Hästens främsta källa till MSM är gräs. MSM halten minskar drastiskt när gräset torkas till hö och i hösilage är det i princip obefintlig. Behovet ökar dessutom ju mer hästen tränas samt ju äldre hästen är. Många hästar lider brist på MSM och behöver tillskott för normal och sund kroppsfunktion. MSM ger naturlig näring till hästens hovar, muskler, senor och ligament.

MSM är ett organiskt svaveltillskott som är inblandad i en mängd processer i kroppen och en förutsättning för många viktiga funktioner. MSM gör bl.a. cellväggarna elastiska och mer genomträngliga, vilket förenklar cellens näringsupptag och syresättning, samtidigt som slaggprodukter lättare kan föras bort. Upptaget av flera B-vitaminer är beroende av MSM. MSM kan ges till hästar utan risk för överdosering, eftersom det anses som ett helt giftfritt fodertillskott. För hästar syns MSM-användning på bl.a. musklernas återhämtning efter hårt arbete och på deras smidighet och rörlighet.

Gurkmeja

Gurkmeja (Curcuma Longa) är en kraftfull naturlig antioxidant med en stark förmåga att neutralisera fria radikaler och skyddar därigenom mot inflammationer och parasiter, förbättrar matsmältning och immunförsvar. Stärker energin i kroppen.

Det aktiva ämnet, kurkumin är mycket känsligt för luft, fukt och ljus, vilket ställer speciella krav på odling, skördbearbetning, transport och förpackning. Gurkmejan i Fenilpro är mycket noga utvald och har godkänts i tre laboratorietester avseende kurkuminkoncentration och har inga spår av bekämpningsmedel och tungmetaller. (När gurkmeja används som krydda (ingår i curry) har man inga krav på att bevara det aktiva ämnet. Det innebär att kryddgurkmejan vanligtvis innehåller låga halter av kurkumin och kan ha högre halter bekämpningsmedel och tungmetaller.)

Svart peppar

Svart peppar innehåller piperin som fungerar som  ett hjälpämne till kurcumin  i gurkmeja. Piperin boostar curcuminens effekter mångfalt

Lapacho

Lapacho är ett urgammalt stärkande naturmedel och kommer från bark av trädet Takeebo i Sydamerika. Lapacho innehåller ett kraftfullt antibiotiskt ämne samt järn i lättupptaglig form och ett 20-tal mineral ämnen. Lapacho ökar antalet blodkoppar och stärker  blodbilden och hjälper till att skapa nya och normala celler. Lapacho trädet har i sig själv mycket stor motståndets kraft mot angrepp av svampar, sporer och virus.

Boswellia

Boswellian är närbesläktad med djävulsklon och anses ha stärkande effekter på muskler och leder. Boswellia är cirkulationshöjande och bidrar på ett naturligt sätt till god rörselseapparat och läkning.