OM MUSTCARE PRO

”När passion, drivkraft och sökande möter kunskap, innovation och ambition skapas fantastiska saker.”

Mustcare Pro har sitt säte i Sverige, på landsbygden utanför Båstad. Här har vi också vår verksamhet där vi professionellt utbildar hästar och tävlar hoppning upp till svår klass. Hästar är vårt liv och vi har varit aktiva inom hästsporten sedan barnsben.

Tanken bakom Mustcare Pro’s produkter

Idén kring att producera fodertillskott är sprungen ur vårt eget sökande efter högkvalitativa produkter för allmänt välmående, förebyggande av nedbrytning genom träningen eller av ålder, för att underhålla den högpresterande hästen eller rehabilitera den slitna hästen. Vårt startskott kom med rehabiliteringen av en av våra egna hästar, Pop Non Stop som efter en allvarlig skada idag är tillbaka på bana och klättrar i klasserna. Mer om Pop kan du läsa här.

Vad vi eftersträvar att ge våra egna hästar är naturliga, organiska produkter fria från kemikalier, socker, parfymer och artificiella smakämnen. Vi vill ha generös mängd av aktiva ämnen, hög biotillgänglighet, naturliga substanser och örter som odlas ekologiskt på giftfri mark. Vad vi själva vill ha är vi väldigt glada över att nu kunna erbjuda andra hästägare.

Vårt sortiment och utveckling av produkter

Vårt sortiment är under utveckling och utökas produkt för produkt. Vi lägger mycket tid, efterforskning och tanke på våra produkter. Varje produkt har en grundtanke där aktiva ekologiska örter och endogena substanser kombineras för att så effektivt som möjligt uppnå önskad effekt. I informationen kring varje produkt i vår webbshop finner du vad just den produkten innehåller och vad varje enskild ingrediens bidrar med.

Förutom att vi håller produkterna naturliga vill vi att de håller högsta kvalité, är baserade på kunskap och innehåll man vet fungerar. Fabriken där vi tillverkar är erfaren och har eget laboratorium, det är viktigt för oss att kontinuerligt analysera vårt innehåll eftersom vi vill veta att vi håller vad vi utlovar.

Miljön är av yttersta vikt för oss

Mustcare Pro’s verksamhet genomsyras av ett starkt miljötänk och vi arbetar aktivt med att reducera vår miljöpåverkan. Våra förpackningar är återvinningsbara och vi hoppas på din hjälp med detta. Vi reducerar antal transporter så långt som möjligt och fokuserar på ekologiska ingredienser. Vi kommer inom kort att lansera större produktförpackningar vilket bidrar till både färre emballage och färre transporter.

Vi har valt DHL som vårt huvudsakliga fraktbolag, de arbetar med att minska sin miljöpåverkan genom sin GoGreenplan där målet är att halvera koldioxidutsläppen till år 2025 i förhållande till år 2007 och slutligen driva en helt utsläppsfri verksamhet år 2050.

Just nu samarbetar vi med 4Oceans som städar världens hav och vi ser fram emot att utveckla fler samarbeten och projekt till förmån för djur och natur.