Pop Non Stop’s rehabilitering – Startskottet för Mustcare Pro

Mustcare Pro fick sin start i genom att vi själva sökte efter ett komplement till rehabiliteringen av en av våra hästar, Pop Non Stop. För oss har ”Pop” alltid varit en väldigt speciell häst och med sin stora kropp och sin fina, lite försynta personlighet vandrar han också rakt in i hjärtat på de allra flesta han möter. När vår Pop för fem år sedan skadade sig sökte vi med ljus och lykta efter något som effektivt kunde stödja och hjälpa hans rehabilitering – Vad vi fann lade grunden för Mustcare Pro.

En stor häst med ett ännu större hjärta

Pop är vår egen uppfödning och är efter Non Stop R. Vi har även haft förmånen att ha både hans mamma och mormor i vår ägo. Redan som väldigt ung var Pop storväxt med långa ben och mycket kropp. Han var långt ifrån den vackraste unghästen men absolut den snällaste man kan tänka sig. Pop tycktes inte sluta växa och när han vid 4 års ålder mätte 180 cm slutade vi helt enkelt att mäta.

Pop har alltid haft mycket kapacitet som hopphäst, det har det aldrig funnits några tvivel kring. Pop är inte den modigaste eller tuffaste hästen men hans hjärta är av guld och minst lika stort som hans kropp. Pop ställer helt enkelt upp och gör sitt allra yttersta för de människor som han ser som sina. En fantastisk häst att få ha i sin ägo, arbeta med och utveckla.

En liten olycka med stora konsekvenser

När Pop var 5 år var dock olyckan framme, det hela gick väldigt fort och var egentligen ganska odramatiskt – Pop halkade med ryttare på snötäckt is på väg till ridhuset. Pop gick omkull och även om han var både ohalt och såg hel ut var det inte riktigt samma häst efteråt. Han var sig helt enkelt inte riktigt lik men det var svårt att sätta fingret på exakt vad som var orsaken. Vi utredde Pop efter konstens alla regler med både veterinärer och kiropraktorer, men ingen kunde hitta något.

Efter en tid framträdde en frambenshälta vilken ledde till behandling och längre vila. Men istället för att bli bättre blev Pop gradvis sämre av att vara stilla. Han tappade också muskler på högerbogen. En ny utredning visade att Pop fläkt ligamentet som fäster i bringan till höger framben. Det djupliggande ligamentet var delvist läkt men oelastisk ärrbildning hade formats. Detta var början på en lång rehabiliteringsperiod.

En örtblandning för effektiv rehabilitering av häst – Fenilpro

Pop är en stor häst med mycket massa och för att läka helt och behålla rörlighet och elasticitet i ligamentet behövde han röra sig. Vattenband var det bästa alternativet eftersom det också var mycket viktigt att Pop belastade båda frambenen lika. Under denna period sökte vi även efter något som kunde hjälpa och stödja läkandet och komplimentera det fysiska rehabiliteringsarbetet. Vattengympan hjälpte sakta Pop, men den riktiga vändning kom när vi började ge en blandning av antiinflammatoriska och läkande örter i kombination med MSM. Vi kunde snabbt se ett allmänt förbättrat rörelsemönster och resultaten av den successivt ökade träningen kom både snabbare och var bättre. Som bonus gav örtblandningen också blankare päls, förbättrad hovkvalité och en allt gladare häst.

Att se hur effektivt örtblandningen hjälpte Pop från att i princip vara utdömd till att ta sina första språng under ryttare efter olyckan var startskottet för Mustcare Pro. Idag säljs örtblandningen som ett av våra tillskott – Fenilpro.

Pop har fortsatt äta Fenilpro och efter en rehabiliterings- och igångsättningsperiod på två år har fokus legat på att bygga styrka. Pop är nu 10 år och både starkare och friskare än någonsin. Vi är oerhört stolta över Pop som under sommaren har debuterat internationellt 145 cm med Bruce Goodin, något som ingen trodde var möjligt för fem år sedan.

Vi är extremt tacksamma över att vår fina Pop Non Stop har kunnat komma tillbaka och får visa sin kapacitet. Sen tycker vi givetvis att det är fantastiskt att kunna erbjuda andra hästägare samma stöd till sina hästar.