Tre nya fodertillskott

jul 4, 2018

Vi är jätteglada över att kunna presentera tre nya fodertillskott: Hyarosepro, Glucopro och MSMpro som snart är redo för beställning. De första som beställer i vår webbutik efter att produkterna levererats kommer att kunna ta del av ett riktigt bra erbjudande, kod kommer att publiceras på vår Facebooksida, håll koll så du inte missar!

Vi har lagt ned mycket energi och tanke i produkterna för att de ska bli så bra så möjligt och verkligen uppfylla sitt syfte. Vi tror på att välja ingredienser med hög spårbarhet, vilket betyder att vet hur innehållet har odlats och hur det har efterbehandlats. Det är en självklarhet för oss att vara generösa med andelen aktivt innehåll, hålla oss borta från tillsatt socker och andra onödiga tillsatser samt att arbeta miljömedvetet.

Hyarosepro

Hyarosepro 650gHyarosepro är en helt unik kombination av högmolekylär hyaluronsyra och ekologiska nypon. Hyaluronsyra stödjer ledhälsa genom att främja viskositeten i ledvätskan. Man vill att ledvätskan ska vara trögflytande för att behålla sin viktiga stötdämpande och smörjande funktion i leden. Vi har valt hyaluronsyra med mycket stora molekyler (högmolekylär) eftersom molekylstorleken har en avgörande betydelse för för hur hyaluronsyran kan tas om hand av receptorerna. Desto större molekyler desto bättre kan hyaluronsyran tas om hand av kroppen.

Att vi har valt att kombinera hyaluronsyra med nypon är absolut ingen slump. Förutom C-vitamin innehåller nypon även ett 30-tal andra vitaminer, många viktiga mineraler och spårämnen, essentiella aminosyror och antioxidanter. Nypon är väldigt näringsrikt och stödjer både näringsupptag och immunförsvar. Nypon är även rikt på galaktolipider som har visat sig ha en positiv inverkan på ledhälsa. För Hyarosepro har vi valt torkade och pulveriserade skal från ekologiska nypon som har odlats och torkats under högt kontrollerade former.

Glucopro

Glucopro 500gGlucopro är vårt glukosamtillskott som kombinerar glukosaminsulfat med prebiotikan inulin, mangan och den svavelbärande aminosyran metionin. Som bevarande agent har vi valt kalciumaskorbat, en skonsam form av C-vitamin. Glukosamin är som de flesta vet ett kroppseget ämne, vilket betyder att det produceras i kroppen. Med stigande ålder minskar dock den kroppsegna produktionen och vid ansträngning förbrukas ledbrosket fortare och behovet av glukosamin ökar. Vi har valt glukosaminsulfat eftersom det har visat sig tas upp mer effektivt än andra former av glukosamin. Inulin ger näring åt goda tarmbakterier, stimulerar tarmrörelser och verkar för att förstärka upptaget. Mangan är viktigt för broskbildning och att svavel finns närvarande är avgörande. I Sverige har glukosaminprodukter 96 timmars karens enligt ST.

MSMpro

MSM, Metylsulfonlmentan, eller under sitt betydligt enklare namn – organiskt svavel – är ytterst viktigt för de allra flesta processer i kroppen. MSM bidrar till cellernas genomtränglighet vilket leder till att cellerna både får mer näring och mer syre samtidigt som bortförandet av slaggprodukter kan ske mer effektivt. Svavel och metyl är dessutom avgörande för att kroppen ska kunna ta upp och göra nytta av flertalet andra substanser som till exempel glukosamin och biotin. Hästar tillgodogör sitt MSM-behov genom att gräs men vår moderna hästhållning innefattar ofta begränsad utevistelse och låg tillgång till gräs av bra kvalité. MSM är känsligt för både torkning och konservering vilket leder till mycket lågt MSM-innehåll i hö och näst intill obefintligt MSM-innehåll i hösilage. Många som tillför MSM igenom fodertillskott upplever kortare uppvärmningstid, starkare hovar, blankare päls, snabbare återhämtning och ett förbättrat allmäntillstånd. MSMpro är vårt rena MSM-tillskott och innehåller 100% kvalitetstestad Metylsulfonylmetan.

I webbshoppen finns fullständig information om de nya produkterna.