Dolan Spring springer hem fyra raka

Den sexåriga travhästen Dolan Spring är på tillbaka i toppform och har nu tagit fyra raka segrar under träning av Helena Burman där han stått sedan i våras.

Dolan Spring var mycket lovande som treåring och vann bland annat semifinal av Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker men hindrades tyvärr från att starta i finalen på grund av skada. Från början ägdes Dolan i fem andelar, efter en kortvarig comeback 2016 och ytterligare skadeperioder står nu Mats Andersson med familj kvar som ensamma ägare sedan två år tillbaka. Mats har tidigare arbetat som veterinärassistent och haft flera hästar i sin ägo. Om Dolan Spring säger han:

“Dolan Spring är en speciell häst som betytt väldigt mycket för mig och familjen. Det har blivit många skogspromenader med honom under de senaste åren, han har varit och är en riktig kompis. Vi har alltid trott på honom och det är fantastiskt att han nu får lov att visa sin kapacitet igen. Dolan har en stor personlighet, han är en snäll och vänlig häst men det ska liksom vara lite på hans villkor, han har nästan lite hingsttakter kvar. Jag har alltid varit lite skeptisk mot tillskott men Dolan har gått från att vara väldigt pigg och lite stökig när det varit mycket på gång runt omkring till att faktiskt behålla lugnet, det enda vi har ändrat på är att vi nu ger Sedipro och Fenilpro och det tycks ha gjort en väsentlig skillnad.”

Vi på Mustcare Pro gläds åt Dolan Springs fina framgångar och önskar både honom, Mats med Familj och Team H. Burman. Stort lycka till med fortsättningen från oss.