Demokritos – Mental Vinst med Sedipro

jul 5, 2018

Ulrika Eriksson har jobbat med den sexåriga travarvalacken Demokritos sedan han som tvååring anlände till travstallet där hon arbetar. Demokritos var under de första åren Ulrikas passhäst och sedan två år tillbaka leasar hon honom. Ulrika kör även lopp och i början av Juni år vann Ulrika och Demokritos tillsammans på Tingsrydtravet.

Demokritos historia

Demokritos och Ulrika

Foto: Gert Andersson

Demokritos har alltid haft mycket kapacitet och Ulrika säger: ”Demokritos har alltid varit speciell, han har mycket kapacitet, men samtidigt har det varit struligt, han har varit nervös och med mycket prestationsångest. Han har också haft väldigt spända muskler och inte gillat att när man tar på honom. Självklart har vi gått igenom honom ordentligt med veterinär. Vi har också jobbat mycket med honom mentalt, vi har börjat om från början ett par gånger. Man vill inte att den enklaste hanteringen ska vara ett stressmoment, det ska vara trivsamt! Och så vill jag ju självklart att Demokritos ska gilla att tävla, att det ska vara en rolig och positiv grej.”

Demokritos äter sedan i början av året Fenilpro och Sedipro, något som Ulrika tillskriver betydelse: ”Efter att Demokritos känts lite knackig i vintras startade jag med Mustcare Pro’s tillskott. Jag är övertygad om att de har gjort skillnad, både i hur Demokritos känns men framförallt för hur han har blivit mentalt, han har landat på ett helt annat sätt. Det är jätte viktigt för mig att arbeta med en häst som är trygg i det vi ska göra tillsammans. Jag har lagt ner mycket jobb på Demokritos och det är fantastiskt när det ger utdelning.”

Demokritos får Sedipro och Fenilpro

Fenilpro och Sedipro från Mustcare Pro Ulrikas och Demokritos historia är ett fint exempel på hur ett fodertillskott kan hjälpa till på vägen mot att uppnå önskat resultat. Sedipro är ett magnesiumtillskott där biotillgänglig magnesium tillsammans med griffonia, passionsblomma och L-tryptofan verkar för ett balanserat temperament och för smidiga muskler och blodkärl. Fenilpro är en örtblandning där gurkmeja, boswellia och Lapacho tillsammans med MSM understödjer hästens rörelseapparat och verkar för komfort i muskler och leder.

Omslagsbild: Gert Andersson. Du hittar fler foton från Gert här.